LE CORBEAU : IV – SPIDER BRIDGE / V – C’S THEME / VI – SUN CREEPS UP THE WALL

De donkere, wat psychedelische indie rockmuziek van Øystein Sandsdalen ligt aan de basis van de platen die deze gitarist uit Oslo, Noorwegen uitbrengt op zijn platen die hij aflevert onder de naam ‘Le Corbeau’, vrij vertaald naar het Nederlands als ‘de raaf’. Hij is een voormalig lid van de formaties ‘Serena Maneesh’ en ‘Unmist’, maar hij koos in 2008 resoluut voor een muzikaal traject als soloartiest.

Zijn debuutplaat “Le Corbeau” ging vooraf aan het album “Evening Chill / Montreal Of The Mind” die in 2009 op de markt kwam en het album “Moth On The Headlight” dat in 2011 verscheen. Daarna werd het heel stil rond de formatie ‘Le Corbeau’. Tot nu dan toch, want dezer dagen verschijnen ineens drie albums van ‘Le Corbeau’ op de platenmarkt. Dat zijn “IV – Spider Bridge”, “V – C’s Theme” en “VI – Sun Creeps Up The Wall”.

Met in totaal 27 tracks krijgen we een heel gevarieerd overzicht aan indie rocknummers die af en toe herinneren aan vroeger werk van groepen als ‘Velvet Underground’, ‘Sonic Youth’ of de pikdonkere songs van ‘Nick Cave And The Bad Seeds’. Alle nummers werden ingespeeld door Noorse sessiemuzikanten zoals Tord Løvik op drums, Mette Sofie Breddam op gitaar en zang, Kenneth Amundsen en Henning Sandsdalen op basgitaar en Henrik Lie, Martin S Larsen en Øystein Sandsdalen zelf op gitaren.

“IV - Spider Bridge” bevat een aantal obscure gitaarrocknummers met als enige uitschieter het op de tweede video te beluisteren instrumentale nummer “When You Are The Night”. “V - C’s Theme” bestaat uit acht meer filmische soundscapes en ook “VI - Sun Creeps Up The Wall” herbergt acht tracks waarvan we vooral de openingstrack “Blosson With An Evil Light” en de punkerige rocksong “Psycho At The Wheel” (zie eerste video) hebben onthouden. Psychedelische rock, punkpop of experimentele soundscapes: we blijven het na beluistering nog altijd moeilijk vinden om dit werk van Øystein Sandsdalen aka ‘Le Corbeau’ in één of andere muziekcategorie onder te brengen.

(valsam)

20 november 2019: Extrapool, Nijmegen
21 november 2019: OCCII, Amsterdam


 

Artiest info
Website  
 

Label: Handmade Records

distr.: PIAS

video